Zomaar een tuin

Een blog over zomaar een tuin in zomaar een plaats in Nederland

Velt-ecotuindagen

4 reacties

Groenling

Dit weekend zijn Velt-ecotuindagen; een mooi moment om eens een kijkje bij een ander te nemen. Een maand eerder had ik op de website van Velt de kaart met deelnemende tuinen al eens bekeken. Veruit meeste van de deelnemende tuinen liggen in België, maar in Nederland is er gelukkig ook nog wel het een en ander te bezoeken.

Omdat het weekend toch altijd weer voller zit dan vooraf gedacht, besloot ik eerder deze week om naar Lekkerkerk te gaan. Een artikel op op tuinseizoen.com over “Het hof van De Groenling” maakte me erg nieuwsgierig. Redelijk in de buurt, dus een bezoekje zou mooi passen op de zaterdagmiddag.

Zo gezegd, zo gedaan. (O)ma nog even opgehaald, want die kan een mooie tuin ook altijd waarderen en op pad. Na wat zoekwerk en rondvragen naar de juiste plek, Het hof ligt nogal verscholen achter dijk, waren we op het juiste adres. De eerste indruk maakte de verwachting van het artikel helemaal waar … wat een mooie plek! Maar wat een rust ook. Op zich prettig, maar dat verwacht je niet op een open-tuinen-dag …

Aangekomen bij het hek van de tuin, was er nog steeds niemand te zien. Na een onverwachte begroeting door drie nogal enthousiaste en waakzame honden besloten we het hek toch maar even dicht te laten. Al snel kwam de heer des huizes kijken wat er aan de hand was. En al snel werd duidelijk waar de rust vandaan kwam. Het hof deed niet mee met de Velt-dagen. Eerder dit jaar hadden ze zich al afgemeld, omdat ze er zelf nog niet klaar voor waren.

Ja, een betere reden kan ik me zo snel niet bedenken. Als je iets doet, moet je er natuurlijk wel achter staan. Begrijpelijk keuze dus. Achteraf blijkt de tuin bij Velt ook inderdaad niet meer genoemd te worden bij de deelnemers. Blijkbaar heeft de afmelding tuinseizoen.com nooit bereikt. Had ik me toch iets beter moeten voorbereiden …

Maar goed, na een gezellig praatje maar even een touristische route langs de lek en omgeving gereden, lekker wat gedronken bij de plaatselijke zorgboerderij en door de mooie polder weer naar huis. Het kan slechter met zulk mooi weer!

Velt

Ik hoop dat “Het hof van De Groenling” volgend jaar alsnog gaat meedoen, want dan komen we zeker terug! De korte indruk van vandaag was genoeg om meer te willen zien.

Advertenties

4 thoughts on “Velt-ecotuindagen

  1. Ik kan je teleurstelling wel begrijpen. Enkele jaren geleden had er ook iemand een verkeerd adres opgegeven voor zijn tuin (zijn woonadres, maar hij had een tuin in een volkstuintje)…

    Like

  2. Oei, dat is vervelend. Volgend jaar beter.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.