Zomaar een tuin

Een blog over zomaar een tuin in zomaar een plaats in Nederland

Eindelijk …. vlinders!

Een reactie plaatsen

Gehakkelde aurelia op de Vlinderstruik

Gehakkelde aurelia op de Vlinderstruik

Zondag 2 augustus zaten we er helemaal klaar voor: de Nationale Vlindertelling! Mijn twee dochters en ik hebben de afgelopen twee jaar ook mee gedaan met de Vogeltelling en dat was erg leuk om te doen. Samen op de rand van de tafel door het grote raam naar de achtertuin kijken en afwachten wat er “binnen” komt vliegen.

Wie ziet er het eerst een vogel, wie weet hoe ie heet en wie ziet er de meest bijzondere vogel? Zo is een half uurtje zo voorbij, hartstikke spannend!

Dus toen ik voorstelde om ook vlinders te tellen, was dat snel geregeld. Met z’n drieën naar buiten, overzichtskaart erbij en kijken maar. Het liep wat anders dan verwacht …

Ik schreef eerder al dat ik toch wel erg weinig vlinders in de tuin zag rondfladderen de afgelopen tijd. Bij de telling werd dat pijnlijk bevestigd. Na 15 minuten stonden we nog op … nul vlinders.

Het geduld van de dames was toen op en papa mocht de klus alleen afmaken. Gezellig …

Atalanta op de Vlinderstruik

Atalanta op de Vlinderstruik

De eindstand van de telling na een uur was nog steeds vrij mager: 1 klein koolwitje, 1 dagpauwoog en 3 citroenvlinders. Niets om over naar huis te schrijven.

Inmiddels zijn de vlinders toch wakker geworden. Sinds een week of twee is het aantal toegenomen en fladderen de hele dag door vlinders door de tuin. Op dit moment zitten er, als de zon schijnt, gemiddeld een vlinder of vier in de Vlinderstruik.

Begin deze week zag ik zelfs een bijzondere vlinder in de tuin: de Kolibrivlinder. Bijzonder voor mij tenminste, want de vlinder schijnt inmiddels veelvuldig in Nederland voor te komen. Eind juli zag ik mijn allereerste exemplaar in de Oostenrijkse bergen. Helaas zijn de foto’s hiervan verloren gegaan door een foutje met de SD-kaart.

De vlinder in onze tuin wilde niet erg meewerken aan een fotoshoot. Niet te doen, zo snel als ie bewoog. Maar een avond later was ie er weer en was toen iets rustiger. Al is ie vrij vaag; ik heb een foto van hem!

Kolibrivlinder op de Vlinderstruik

Kolibrivlinder op de Vlinderstruik

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.