Zomaar een tuin

Een blog over zomaar een tuin in zomaar een plaats in Nederland

Hebe Addenda

Een reactie plaatsen

Hebe Addenda

Hebe Addenda

Drie jaar geleden gekocht als plant van het formaat voor een kleine pot. En nu na twee zachte winters een schoonheid met een doorsnede van 1.30 meter! Als de winters zo blijven, moet ie het nog lang vol kunnen houden.

Hebe’s zijn in principe winterhard, maar de variant Addenda is gekweekt voor gebruik binnen in een pot. De voet bescherm ik daarom vanaf het najaar met een laag hooi. Zodra het meer dan een graad of twee dreigt te gaan vriezen, pak ik hem in met vliesdoek. Tegen het uit elkaar vallen onder de druk van sneeuw werkt het vliesdoek ook. Alleen wel regelmatig de sneeuw er even af schudden.

Normaal zou ik net zoveel moeite doen voor een plant. Als een plant niet zelfstandig tegen de winter kan, heeft ie pech en past ie hier niet. Maar met de Hebe krijg ik het niet over mijn hart. Hij is toch te mooi om te laten verpieteren.

Nu ie alleen zo hard is gegroeid, komt het punt in zicht dat ik hem moet gaan snoeien. En onder de groene buitenlaag is ie binnen toch erg kaal. Ik ben heel benieuwd hoe dat volgend voorjaar uit gaat pakken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.