Zomaar een tuin

Een blog over zomaar een tuin in zomaar een plaats in Nederland

Herfstwandeling

Een reactie plaatsen

Rhedense Schaapskudde

Rhedense Schaapskudde

In de tuin gebeurt momenteel niet veel. Of beter gezegd: er gebeurt genoeg, maar dat doet de natuur vooral zelf. Er zijn natuurlijk er nog wel een aantal klusjes, maar gisteren was de eerste vrije zaterdag na een aantal flinke drukke weken. Dus tijd voor wat ontspanning met het gezin en even de tuin uit.

Het eerste onderdeel op het programma was een bezoek aan kasteel Hernen; een aanrader overigens zowel met als zonder kinderen. Wij houden wel van kastelen en hebben er genoeg gezien, maar Hernen was toch net even anders. Een hele leuke interactieve rondleiding, alles heel goed onderhouden en erg sfeervol.

Daarna hebben we de natuur opgezocht om een stuk te wandelen. Om precies te zijn de wandelroute Schaapskooi Veluwezoom, bij Rheden. Een ideale combinatie van een bezoekerscentrum van Natuurmonumenten met leuke speeltuin, een schaapskooi en natuurlijk … bos! Want wandelen in het bos in de herfst is garantie voor veel moois.

Herfst Herfst

Herfst

Paddestoelen leveren ook altijd mooie plaatjes op. Ik ben alleen niet thuis in het determineren ervan, dus ik ga me er ook (nog) niet aan wagen.

Herfst

Schaapskooi Veluwezoom

Schaapskooi Veluwezoom

Van de Rhedense Schaapskudde stond er slechts ééntje bij de schaapskooi zelf. De rest stond een stuk verderop in een weiland. Geen idee wat deze heeft gedaan om een heel weiland voor zichzelf te verdienen.

Herfst

Herfst

Herfst

Herfst

De Heienbeek

De Heienbeek

Een idyllisch plaatje: de Heienbeek. Er zijn nog veel bomen groen, maar de combinatie van het groen en geel van de bladeren met het bruine blad op de grond, het kroos in het water … meer dan een foto waard! En dan is foto’s maken toch weer een vak apart, want om zoiets goed over te laten komen op een foto …

Herfst

Op het laatste stuk van de wandeling kwamen we nog kleine grote verrassing tegen: een hoornaar. De hoornaar is de grootste wespachtige van de Benelux en in de tuin ben ik hem nog nooit tegengekomen. Ze kunnen tot 3,5 cm lang worden en deze zt daar toch dicht tegenaan.

Waarschijnlijk maakt deze het niet lang meer, want vliegen lukte al niet meer. We hebben hem daarom maar voorzichtig met een eikenblad opgepakt en een rustig plek in de berm gegeven.

Hoornaar (Vespa crabro)

Hoornaar (Vespa crabro)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.