Zomaar een tuin

Een blog over zomaar een tuin in zomaar een plaats in Nederland

Pompoenkoekjes

1 reactie

20151108173405

Ingrediënten voor ongeveer acht cookies

  • 375 gram pompoen in stukken (als de pompoen biologisch is, mag de schil blijven zitten)
  • 6 eetlepels kokosbloesemsuiker (of andere suiker of suikervervanger naar keuze)
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 3/4 theelepel wijnsteen bakpoeder
  • 3/4 cup (70 gram) gemalen havervlokken
  • 1/2 cup (50 gram) boekweitmeel (of een ander soort meel)
  • 2 flinke handen dadel (in stukjes) of rozijnen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Iets warmer is beter, maar die van mij gaat dan gelijk naar 200 graden en dat is weer teveel.
  2. Stoom de pompoen ongeveer 7 minuten. Of als de schil er nog aan zit, tot de schil zacht is.
  3. Pureer de pompoen met een staafmizer, blender of keukenmachine tot je een pompoenpuree hebt.
  4. Schenk de pompoenpuree in een kom en meng de suiker en kaneel erdoor.
  5. Meng in een andere kom de gemalen haver en het meel met het bakpoeder.
  6. Voeg het meel beetje bij beetje bij de pompoen en meng dit door.
  7. Meng de dadels of rozijnen door het beslag.
  8. Maak acht cookies op de overplaat. Ik gebruik hier gewoon een eetlepel voor.
  9. Bak de cookies voor ongeveer 30 minuten in de oven. Hoe lang ze precies moeten, hangt af van de temperatuur die je kiest. Ze moeten niet te droog worden, dus hou ze in de gaten.
Advertenties

One thought on “Pompoenkoekjes

  1. Pingback: Pompoen | Zomaar een tuin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.