Zomaar een tuin

Een blog over zomaar een tuin in zomaar een plaats in Nederland

Pompoensoep

1 reactie

20151108171258

Ingredienten

  • 1 pompoen van ongeveer 1,5 kilo
  • 1 rode ui of 2 kleintjes
  • 3 tenen knoflook
  • 1/2 prei
  • 1 winterwortel geschild
  • 1 liter bouillon
  • 1 dl room
  • Peper
  • Zout
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • Wil je de soep wat pittiger voeg dan 1/2 theelepel cayennepeper toe.

Bereiding

  1. Hak de pompoen in kleine stukken en haal de schil eraf.
  2. Zet 1 liter water op en doe hier twee bouillonblokjes bij.
  3. Snij de ui en knoflook fijn en fruit dit met een beetje boter in een koekenpan. Zelf gebruik ik hiervoor ghee of roomboter.
  4. Was de prei goed schoon en snij hem klein. Bak de prei heel kort mee. De prei mag niet kleuren.
  5. Voeg nu de pompoen, ui, knoflook en de prei toe aan de bouillon.
  6. Breng het aan de kook.
  7. Na een minuut of zeven zijn pompoenblokjes gaar en zacht geworden.
  8. Mix de soep glad met de staafmixer en voeg daarna de room toe.
  9. Nu ga je de soep op smaak brengen met kruiden, zwarte peper en een heel klein beetje zout.

Mocht je benieuwd zijn naar de bouillon en rijstroom: Rapunzel Bouillon de Legumes (zonder gist) en Isola Bio Cuisine Riz (rijstroom). Beide te koop bij Odin/Estafette.

20151108141812

20151108162013

 

Advertenties

One thought on “Pompoensoep

  1. Pingback: Pompoen | Zomaar een tuin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.