Zomaar een tuin

Een blog over zomaar een tuin in zomaar een plaats in Nederland

Toch nog … voorjaarsbollen!

1 reactie

Voorjaarsbollen

De afgelopen weken heb ik weinig tot geen tijd in de tuin doorgebracht. Einde van het jaar staat gelijk aan drukte op de zaak. Doe daar het gezinsleven, wat hobbies en de nodige regen bij … en het is december voor je er erg in hebt.

Gisteren was er dan onverwachts nog even gelegenheid om wat in te kopen. En omdat de voorjaarsbollen in principe in december nog de grond in kunnen, zeker met de temperatuur van nu, maar even langs Vreeken.

Wat gaat er dan de grond in? Vooral crocussen; van de voorjaarsbollen mijn favoriet. Ik heb drie soorten gekocht: Ruby Giant, Fuscotinctus en ‘Tommasinianus Whitewell Purple’. De eerste twee zijn kleinbloemig, paars en geel. De laatste is grootbloemig en volgens de omschrijving van Vreeken “violet met een roodachtigte zweem”. Nou, ik ben benieuwd, het klinkt in ieder geval goed. Ze schijnen zich goed uit te zaaien en echter volhouders te zijn.

Ik heb met mezelf afgesproken dat ik ecologisch te werk ga in de tuin. En daarom o.a. zoveel mogelijk biologische spullen koop. Nu is dat bij bloembollen geen overbodige luxe, het is naar zeggen de meest vervuil(en)de tak van landbouw. Tegelijk bleek het kopen ervan nog niet zo makkelijk. Vreeken heeft, in tegenstelling tot haar zaden, geen bollen waarop duidelijk staat dat ze biologisch gekweekt zijn. Volgens de website van JUB zijn ze MPS-A en SKAL gecertificeert en zou het dus wel goed moeten zitten. Maar ik zie het op de verpakking dan weer niet terug en dat is toch raar. BIO sells, dus het er niet op zetten is marketing technisch niet handig.

Ik heb ze voor nu toch maar aangeschaft. Als de voortuin en het achterste deel van de achtertuin van het voorjaar op de schop gaan, ga ik wel eens goed zoeken voor goede bollen en kan ik deze er altijd weer uit halen.

 

Advertenties

One thought on “Toch nog … voorjaarsbollen!

  1. Pingback: Niets zo veranderlijk … | Zomaar een tuin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.