Zomaar een tuin

Een blog over zomaar een tuin in zomaar een plaats in Nederland

Het zit er alweer op …

1 reactie

Ligt het aan mij of is december voorbij gevlogen? Het is natuurlijk een aparte maand met alle feestdagen en wat mijn werk betreft een maand met topdrukte,  maar man … wat ging het snel!

Op diverse blogs verschijnen nu jaaroverzichten en terugblikken op 2015. Zelf ben ik dit jaar pas in juni begonnen met bloggen, dus een jaaroverzicht moet nog een jaartje wachten. Maar even terugkijken is toch wel leuk.

Ik ben begonnen met bloggen omdat te ontdekken of ik het inderdaad leuk zou vinden om te gaan schrijven over een onderwerp waar ik me veel mee bezig hou. Daar kan ik inmiddels volmondig “Ja!” op zeggen, dus ik blijf lekker schrijven. De insteek was schrijven voor mijn eigen plezier, maar ik mag niet liegen van mijn moeder: het is natuurlijk super om te zien dat mijn berichten ook gelezen worden. En nog leuker dat er af en toe gereageerd wordt. Fruitberg, Iris, Groentje en Huis met tuin; bedankt!

De tuin stond de afgelopen maanden vooral in het teken van de nieuwe moestuinbakken. Uitdenken, materialen zoeken, bouwen en daarna natuurlijk groenten kweken. Over de bouw zelf heb ik nooit een bericht geschreven, maar goed, zo spannend was dat ook allemaal niet. De zoektocht naar geschikt en goed hout was de grootste uitdaging. Uiteindelijk zijn het planken en balken van onbehandeld Douglas-hout van Groenebouwmaterialen geworden. Mooi en sterk hout, met een heerlijke geur. Je zou er spontaan timmerman van willen worden!

Het kweken zelf ging boven verwachting goed. En met wat hulp van de moestuintjes van AH waren zelfs mijn dochters enthousiast te krijgen. Soms dan … Het “kweken” van vlinders kon toch op meer enthousiasme rekenen.

Het bezoeken van open tuinen was leuk om te doen, maar daar vond ik niet helemaal wat ik zocht. De Permacultuur Tuinen Tour was wat dat betreft een hoogtepunt. Een ontzettend inspirerende dag en later nog lezing van moestuinman Max!

En ja, Appeltern blijft toch een favoriete plek van me om naar toe te gaan. Ik heb het abonnement er in ieder geval weer uitgehaald dit jaar 🙂

Op de laatste dag van het jaar even geen werk, maar een ontspannen ochtend met mijn dochters. Lekker buiten de deur ontbijten en wat boodschappen halen voor vanavond. Beide dames hebben nu vriendinnetjes te spelen hebben en mijn vrouw is nog niet thuis van haar werk. Rust in huis dus … ik neem er vast eentje 🙂

Fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2016!

Biertje

Advertenties

One thought on “Het zit er alweer op …

  1. Ook van mijnentwege een fijn 2016

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.