Zomaar een tuin

Een blog over zomaar een tuin in zomaar een plaats in Nederland

Valstrik in het insectenhotel

Riskant

2 reacties

20160404173358

Een dag thuiswerken met goed weer is ideaal om zo af en toe naar buiten te gaan. Even een korte pauze, de gedachten op wat anders en een beetje bewegen. Bijkomend voordeel; je ziet gelijk wat van de tuin. Iets wat meestal beperkt is tot het weekend. En dan kom je soms een leuk schouwspel tegen.

Aan de muur van ons huis hangt een klein insectenhotel. Nog niet helemaal af, maar al wel bewoond. En niet alleen door insecten. In het meest rechtse stukje bamboe zat namelijk een spinnetje verborgen.

Toeval of niet, precies het stukje bamboe ernaast werd geinspecteerd door een bij. Op het moment dat deze zijn kop in het buisje stak, schoot de spin tevoorschijn om de bij te vangen. Om er vervolgens achter te komen dat de bij toch iets te groot was en zich er weinig van aantrok.

De bij vloog even op om vervolgens weer te landen en verder te gaan met inspectie. De spin dacht een nieuwe prooi te hebben en viel weer aan … En dat herhaalde zich zo een keer of drie 🙂

20160404173421

Na drie keer was de bij het blijkbaar zat en zocht de Blauwe Druifjes op. Dat vond ik dan weer prettig om te zien, want de Druifjes staan er al een paar jaar, maar ik had er eigenlijk nog nooit een bij op af zien komen. Staan ze er toch gelukkig niet alleen voor de sier.

20160404173214

20160404173231

Ik heb mezelf vorig jaar voorgenomen om te proberen zoveel mogelijk het leven wat ik in de tuin tegen kom te determineren. Gewoon voor de lol. Voor deze bij kom ik uit op de Rosse Metselbij (Osmia bicornis), maar ik moet nog aardig oefenen om er goed in thuis te raken.

Advertenties

2 thoughts on “Riskant

  1. Rosse of gehoornde metselbij, het verschil zie je volgens mij aan de voorpoten

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.