Zomaar een tuin

Een blog over zomaar een tuin in zomaar een plaats in Nederland

Vlechten

4 reacties

Vlechtwerk

Als nog redelijke kersverse vader van twee fantastische dochters bedacht ik me een paar jaar geleden dat het me toch niet ging gebeuren. ’s Ochtends in de douche een beetje hulpeloos kijken als er gevraagd werd om een vlecht in het haar.

Dus; papa ging met mama mee op een cursus invlechten. En uiteraard was ik daar geheel volgens verwachting de enige man. Maar ik ging de dames wel eens even laten zien dat ik met mijn groene vingers nog veel meer kon!

Dat viel vies tegen. AL heel snel werd duidelijk dat ik en invlechten geen vrienden gingen worden. Met veel getob en gedoe heb ik wat vlechten weten te produceren, maar aan het einde  besloten mijn haarkunsten toch maar te beperken tot een eenvoudige staart. Ter verdediging; de docente pastte haar lestempo aan aan de aanwezige dames met overduidelijk een berg aan voorkennis. En hoe leuk het ook was om “een man in de cursus te hebben”, ze wist zich niet echt raad met mijn gestuntel 🙂

Vlechtwerk

Dan gaat het vlechten met grover materiaal me gelukkig een stuk beter af. Het werk in de voortuin vlot dan ook goed; de kastanjepalen zijn de grond in geslagen, de toekomstige knotwilgen keurig geplaatst in voorgeboorde gaten en het vlechtwerk is al over de helft. Leuk werk en mooi weer; wat wil je nog meer?

De eerste nieuwe beplanting komt overigens ook spontaan op: Vingerhoedskruid (Digitalis purpurea). Nu nog even afwachten welke kleur.

Vingerhoedskruid (Digitalis purpurea)

Aan het einde van de dag nog een rondje door de achtertuin. De ondergaande zon zorgde voor mooi licht.

Klimhortensia (Hydrangea anomala petiolaris)

De Klimhortensia (Hydrangea anomala petiolaris) loopt aan alle kanten uit

Linkerbak

Het groen van de de diverse planten samen met het blauw van de druifjes, het rood/paars van de Muurbloem en de houtsnippers om de appelboom vormen een mooi plaatje. Het is bijna alsof ik het zo gepland had …

Erysimum 'Red Jep'

Muurbloem (Erysimum ‘Red Jep’)

De aarbeiplanten in pot hebben de winter, nou ja winter, overleeft. De pot zelf heeft wel wat vorstschade opgelopen, maar dit jaar krijgen we zeker aardbeien.

Aardbeien

Advertenties

4 thoughts on “Vlechten

  1. Dat vlechtwerk ziet er echt knap uit!

    Like

  2. En je zegt dat jij en invlechten geen vrienden zijn?! Wauw zeg, zo knap! Dat in je voortuin, daar ga je succes mee oogsten! Heel gezellig om te lezen trouwens, hoe je van de ‘invlechtcursus’ voor de haartjes van je dochters naar de tuin springt. Zaaaalig…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.