Zomaar een tuin

Een blog over zomaar een tuin in zomaar een plaats in Nederland

Eksterpaartje

Een reactie plaatsen

Ekster (Pica pica)

Het verlenen van zorg aan patienten gaat wat lastig vanuit huis, dus bij een zieke dochter ben ik doorgaans degene die thuis blijft. Als IT-er kan ik prima thuiswerken en dat combineren met zorgen voor een zieke jongedame. Toch best prettig als het weer dan zo is dat het werken aan de tuintafel kan 🙂

Ik was niet de enige die aan het werk was. Een koppel eksters was al een tijdje druk bezig met het bouwen van een waar kunstwerk in de boom naast ons huis.Eksternest

 

EksternestVoorbereid op een nestje koolmezen had ik al wat (levende) meelwormen in huis gehaald. De koolmezen zijn nog niet verder gekomen dan het inspecteren van de nestkast, maar de eksters hadden de meelwormen ook al snel gevonden. Blijkbaar is het ideaal krachtvoer voor ze.

Ekster (Pica pica)

Pa en ma ekster in het voederhuisje

In eerste instantie leek het alsof het mannetje eten aan het halen was voor de jongen en het vrouwtje. Maar ze komen inmiddels ook regelmatig samen naar het voederhuisje, dus de jongen zullen waarschijnlijk al wat groter zijn.

Houtduif (Columba palumbus)

Dikke Dollie

Dikke Dollie was door al dat heen en weer gevlieg van de eksters ook nieuwsgierig geworden en kwam kijken of er ook wat te halen viel. Blijkbaar vonden de eksters het wel prima deze keer, want normaal krijg iedere duif die de tuin in durft te komen in no time een ekster achter zich aan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.