Zomaar een tuin

Een blog over zomaar een tuin in zomaar een plaats in Nederland

Sneeuw (nou ja, een beetje dan)

7 reacties

Sneeuw in de emmer

Sneeuw in de emmer

Vorig weekend waren we een weekende weg in de omgeving van Emmen en daar hadden we een lekker laagje sneeuw. Vandaag was er hier ook sneeuw. Nou ja, een klein beetje dan. Maar … ook een beetje sneeuw is een goeie aanleiding voor een rondje tuin en wat foto’s! Groente in de sneeuwWant zeg nou zelf, het ziet er toch leuk uit zo dat beetje groente tussen de sneeuw?GroenlofDe groenlof, ja hij staat er nog steeds, deert het allemaal niet en staat er nog even mooi groen bij.Rode koolrabiDe koolrabi gaat er zelfs van glimmen.Bladaarde in wordingHet extra gewicht zorgt ervoor dat het blad lekker in elkaar wordt geperst. Het wordt zo een mooie natte massa om later in zakken te doen.20170115144935Omdat het nu toch wat langer achter elkaar koud is, heeft de Hebe het opgegeven. Maar tweede week januari is nog steeds best een prestatie. De laatste bloemen beginnen te verwelken en de plant zal de winterrust gaan opzoeken.
20170115144957Schril contrast met de Hebe is dan de Campanula. Die heeft al volop zin het voorjaar en lijkt wel te stralen zo mooi groen komt ie tussen de stenen uit. Ik vind het één van de leukste dingen in de tuin; planten die spontaan op allerlei plekken tevoorschijn komen.

Ik hoop dat we eind deze week nog even de slee en schaatsen uit het vet kunnen halen, maar met zo’n hoopje groene energie krijg je spontaan zin het voorjaar!
20170115145027

 

7 thoughts on “Sneeuw (nou ja, een beetje dan)

 1. Hier is meer gevallen, maar weer allemaal weg. Nu hopen dat het niet te koud wordt deze week

  Like

  • Het blijft dubbel he, voor een beetje winterpret is het wel fijn als het even goed koud is. Voor de tuin is dat wat minder.

   Like

   • vergis je niet… onze eenjarige groenten kunnen er misschien niet tegen , maar mijn opa zij altijd dat het moest vriezen zodat ook het ongedierte kon sterven en heel wat van onze fruitbomen en notenbomen hebben die kou nodig, al we geen winters meer hebben zullen ze verdwijnen.

    Like

 2. verse gemengde salade op een bedje van ijs… mocht het zomer ijs je zou er zo van kunnen eten.

  Like

 3. Mijn kinderen waren danig teleurgesteld, zelfs de slee kon op stal blijven!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.