Zomaar een tuin

Een blog over zomaar een tuin in zomaar een plaats in Nederland

Over dit blog

Zomaar een tuin in zomaar een plaats in Nederland. Nee, lekker pakkende naam … Maar voor de meeste voorbijgangers zal mijn tuin precies dat zijn; zomaar een tuin.

En groot gelijk hebben ze. Een hoekhuis met een voor- en achtertuin. Voor stadse begrippen best ruim, maar vergeleken met de tuinen van andere bloggers zeker niet groot. Niets bijzonders toch?

Nou, voor mij wel! De tuin is een plek waarin ik heel graag ben en “werk”. Een plek om heerlijk tot rust te komen. Ik ben trouwens Rob, 40 jaar, getrouwd, heb twee heerlijke kinderen van 6 en 8 jaar en woon in de regio Drechtsteden in Nederland.

Waarom dan dit blog? Mijn meest belangrijke reden ben ik zelf: het lijkt me namelijk gewoon erg leuk om te schrijven. Zelf lees ik meerdere blogs, haal hier de nodige inspiratie vandaan en leer er het nodige van. Maar het is vooral gewoon leuk om ze te lezen. En wie weet kan ik anderen dat met dit blog ook bieden.

Heb ik specifieke kennis? Volgens de buren ben ik een expert, maar dat moet je met een aardige korrel zout nemen. Net als in mijn werk, ik ben IT-er, ben je al gauw een expert als je iets meer weet dan de rest.

Ik lees wel veel, probeer graag nieuwe dingen uit, kijk lekker rond en doe zo steeds meer kennis en ervaring op. Maar … eerst maar eens schrijven, kijken hoe dat bevalt en of er inderdaad mensen zijn die het willen lezen … De tijd zal het leren.

Oh ja, vergeet ik bijna nog te vertellen wat ik belangrijk vind bij het tuinieren. Je zou het ecologisch tuinieren kunnen noemen, maar dat is gelijk wel een hele dure term voor wat ik doe. Ik probeer simpelweg rekening te houden met alles wat er in de tuin leeft. Van mijn gezin en de buurtkinderen die erin spelen tot aan de vogels en het kleine kruipgrut. En ja, zelfs de slakken 🙂

Gif komt dus vanzelfsprekend de tuin absoluut niet in. Ook geen zogenaamde milieu- of diervriendelijke bestrijdingsmiddelen. Punt. Uitroepteken. Niet. Als er iets echt ongewenst is, is er altijd wel een manier te vinden om er op een natuurlijke manier iets aan te doen.

De planten, struiken en bomen die erin staan en er nog in zullen komen, moeten iets bijdragen voor dieren, vogels en/of insecten. Alleen mooi is dus niet genoeg. Nectar, pollen, bessen, schuilplaats, noem het maar op. Dat betekent overigens niet dat alles wat in de tuin staat hier nu al aan voldoet. In de eerste jaren dat we hier woonden wist ik nog niet zo goed wat ik wilde en daarom staat er nog het een en ander in de tuin wat niet voldoet aan de huidige criteria.

Ik ben tegenwoordig bezig met het zelf zaaien van planten, koop zoveel mogelijk biologisch gekweekt spul en probeer het hele jaar door de bijen en vogels wat te bieden. Ik mulch met alle voordelen van dien en ben pas gestart met twee moestuinbakken. Met dank aan Jelle van de Makkelijke Moestuin voor de inspiratie!

Verder heb ik nog genoeg plannen om mezelf nog jaren bezig te houden. Veel plezier met lezen en ik vind het altijd leuk om een reactie te lezen!

Copyright
Alle teksten en foto’s zijn door mij gemaakt tenzij anders vermeld. Wil je teksten of foto’s gebruiken? Vraag het dan me dan eerst even.

3 thoughts on “Over dit blog

  1. Leuk om te zien hoe jouw tuin door het jaar verandert! Enne ik vind jouw tuin trouwens wel groot 😉 Ben benieuwd waarover je nog meer gaat schrijven!

    Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: Het zit er alweer op … | Zomaar een tuin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.