Zomaar een tuin

Een blog over zomaar een tuin in zomaar een plaats in Nederland

Naaktslak overwint slakkenborstel

Zo doet ie dat dus!

8 reacties

Naaktslak overwint slakkenborstelVoor de vakantie heb ik slakkenborstels aangeschaft. Gewoon, om te kijken of het werkt. En het antwoord is … voor geen meter!

Ik moet zeggen dat de slak hierboven het wel erg handig aanpakt; als je dan toch een weekdier bent, kan je jezelf natuurlijk in allerlei bochten wringen.

Naaktslak overwint slakkenborstelEn voilà; geen enkel probleem. Nu ging deze de goede kant op namelijk de bak uit, maar erin zal ook vast geen probleem zijn. En als eentje van deze grootte er al door kan, dan kunnen de kleintjes het zeker.Segrijnslak overwint slakkenborstel

Ook deze segrijnslak is allerminst onder de indruk en glibbert er zonder enige moeite overheen. Volstrekt nutteloze aanschaf dus, maar ik ben weer wat kennis rijker.

Nu maar eens ophouden aandacht aan de slakken te besteden …

8 thoughts on “Zo doet ie dat dus!

  1. Onthouden voor volgend jaar : geen geld verspillen aan anti-slakken middelen. Het geeft geen enkele zin 😉

    Like

  2. Wat je wel kan gebruiken als barrière en echt werkt zolang je het proper houdt, zijn koperen strips

    Like

  3. Je kan ook deze winter zijdehoentjes in je tuin laten rondscharrelen. Zij gaan op zoek naar slakkeneitjes. Die zijn als kaviaar voor hen! Volgend jaar gegarandeerd geen slakken meer! Zelfs in dit verschrikkelijk natte seizoen hadden wij er bijna geen.
    Wel een tof, grappig artikel…!

    Like

    • Ik heb er serieus aan gedacht! Mijn broer had een koppeltje, maar heeft ze helaas twee jaar geleden weggedaan. Ik heb de rest van het gezin al wel beloofd dat als de konijnen naar de eeuwige knaagvelden gaan, er kippen voor in de plaats komen 🙂

      Like

  4. Het was toch een mooi experiment. met de borstels.
    Ik weet iemand, die stekelige bramentakjes verzamelt om zó een barrière aan te leggen. Zelf zou ik het met Japanse wijnbes-takjes willen proberen 🙂
    De kopertape is niet zo sterk, die is na een paar jaar min of meer vergaan en geoxideerd.
    Dan kun je je geld beter uitgeven aan de strips. Maar: als je ze uit het zicht wil houden, betekent het dat er begroeiing overheen komt. En dat zijn weer prima opstapjes voor de slakken. Tja….

    Like

    • Zeker, het was het proberen waard!
      Japanse wijnbes-takjes … heel origineel, maar best een klus lijkt me 🙂
      Ik denk dat de strips inderdaad nog de beste optie zijn; op de moestuinbakken mogen ze wel in het zicht. De ringen die ik nog hier en daar gebruik werken inderdaad erg goed. En precies wat jij en Fruitberg zeggen: vrij en schoon houden is de boodschap.

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.